Paskelbta: 16 rugpjūčio, 2018

Dovanok gyvūnų pažinimo džiaugsmą

Padovanok savo artimam draugui ar giminaičiui nepaprastą gyvūnų pažinimo džiaugsmą – dovanų kuponą į Lietuvos zoologijos sodą. Su dovanų kuponu mėgstamus zoologijos sodo gyvūnus bus galima aplankyti bet kurią savaitės dieną, mat kuponas galioja net du mėnesius dviem asmenims. Dovanų kuponą galima įsigyti zoologijos sodo kasose (Radvilėnų pl. 21, Kaunas),  kaina – 20 Eur.

Ką veikti apsilankius Kaune įsikūrusiame Lietuvos zoologijos sode?

Pamatyti didžiausią Lietuvoje egzotinių gyvūnų ekspoziciją. Zoologijos sode pasijusite tarsi mieste atsiradusiose džiunglėse, kadangi galėsite aplankyti net penkių pasaulio žemynų atstovus ir išvysti daugiau nei 2000 skirtingų gyvūnų rūšių. Savo riaumojimu jus pasitiks liūtai, šūkaus beždžionės, stebins įvairiaspalvės papūgos. Žemutinėje zoologijos sodo dalyje, tarsi Afrikoje jus pasitiks ilgakaklės žirafos, antilopės ar zebrų bandos.

Pažinti egzotiškus gyvūnus iš arčiau. Zoologijos sodas kasdien siūlo interaktyvias programas, kurių metu galėsite pažinti jus dominančius gyvūnus. Iš gyvūnų prižiūrėtojų išgirsite istorijas apie egzotiškus gyvūnus ir išbandysite savo drąsą: savaitgaliais kiekvienas norintis galės liesti ir nugalėti baimę šaltakraujui ropliui ar šešiakojui vabzdžiui, palaikyti žaltį. Zoologijos sode patys galėsite pašerti ruonį, stebėsite kaip savo grobį medžioja tigrai bei leopardai. Lietuvos zoologijos sode kiekvieną dieną gyvūnų prižiūrėtojų lankytojams pristatomų gyvūnų grafiką rasite čia.

Mokykitis ZOO mokyklėlėje. Atvykus į zoologijos sodą galėsite dalyvauti edukacinėse programose arba ekskursijose, kurias kasdien veda ZOO mokyklėlės edukologės. Galėsite rinktis netgi iš septynių skirtingų ekskursijų temų. Jeigu negalite atvykti pas mus, mielai aplankysime Jus. Mažieji gyvūnėliai – vabzdžiai ir paslaptingiausi žemės gyventojai – ropliai, pasirengę kelionei užsakant išvažiuojamąją edukacinę programą. Ekskursijos zoologijos sode ir išvažiuojamosios edukacijos užsakomos iš anksto tinklalapyje (www.zoosodas.lt) nurodytais kontaktais.

Grožėtis parodomis. Lietuvos zoologijos sodo 80-ojo jubiliejaus proga 2 mėnesius Nemuno saloje eksponuota istorinių nuotraukų paroda perkelta į zoologijos sodo teritoriją. Kas dar nematė šios parodos, kviečiame pamatyti įsimintinus zoologijos sodo istorijos momentus, gyvūnus,  jų santykį su žmogumi bei darbuotojų kasdienybę. Taip pat nuo liepos 1 d. pirmą kartą Lietuvos zoologijos sodo teritorijoje prie žirafų voljerų veikia festivalio „Kaunas Photo“ paroda „Migracijos“. Parodos autorius Anup Shah (JK) iš itin artimo ir intymaus atstumo žvelgia į Afrikos gyvūnus ir diskutuoja migracijos bei prigimtinio žmogaus noro išgyventi klausimais. Paroda veiks iki 2018 m. spalio 28 d. prie žirafų po atviru dangumi.

Apsilankyk Lietuvos zoologijos sode – pažink paslaptingą gyvūnijos pasaulį!